Leren koken aan de hand van een recept Kinderen koken met plantaardige ingredienten Een hoop verschillende smaken proeven We mogen alles wat we maken proeven Een hoop verschillende smaken proeven
Basisscholen enthousiast over Kook Met Mij Mee
Kijk op de week Rotterdam Noord!
22
februari

Eerst buurtdiner van 2013

Geschreven door: Marijke Staessens - stagiare

Deze week was het eerste buurtdiner van dit jaar.We hadden weer een gevarieerd gezelschap in de leeftijd van 14 tot 60 jaar, met verschillende beroepen, studies, achtergrond en net zo verschillende redenen om deel te nemen aan deze avond, maar met een gedeeld enthousiasme en interesse voor eten en koken.Voor mij was dit als stagiaire bij Kook Met Mij Mee de tweede keer bij een buurtdiner en het was een erg geslaagde avond.

Als voorgerecht aten we een Carpaccio van Aardappel en Rode biet met Tempeh en een frisse dressing. Daarna kregen we Creme de Topinambour met radijspickle en Croutons van aardperen uit eigen tuin. De koks hadden er een hele klus aan om deze te schillen, maar het resultaat was overheerlijk!Twee teams maakten samen het hoofdgerecht van Gegrilde ronde en zoete rijst met amandelen en miso en Lotusballetjes met Teriyakisaus.

Als aflsuiter aten we Fruitcompotetaart.
Dit soort avonden zijn tegenwoordig uniek, terwijl het zo eenvoudig is : allemaal onbekenden bij elkaar, elkaar leren kennen, samen koken en ondertussen uitwisselen over eten, interesses, projecten, ideeën en alles wat maar langskomt. Samen eten verbindt, dat is op een avond als deze heel goed voelbaar. En het wordt nog intiemer als je alle gerechten met z'n allen bereidt. De mooiste uitspraak van de avond was misschien wel deze : “Voor elke nieuwe smaak die je proeft, komen er 75 dagen van je leven bij.”Ze concludeerde dat er voor haar dus al 150 dagen leven bijkwamen deze avond. Haar buurman zei dat er voor hem dan wel 285 dagen bijkwamen.

Naast nieuwe ontmoetingen en ideeën is dit misschien nog wel belangrijker : nieuwe smaken ontdekken. Want dat is uiteindelijk waar eten en koken om gaat natuurlijk... Smaak en genieten. Het gezelschap  maakte dit deze avond helemaal compleet.Ik ben nu al benieuwd wat er de volgende keer gemaakt zal worden. En wie mee komt koken...Misschien is het wel wat voor jou? Ik kan het je in elk geval van harte aanbevelen!

Deel dit bericht via:   Facebook Twitter
Twitter
Volg de leerlingen

Wekelijks doen de leerlingen en professionals hier hun verslag van de afgelopen week.

Ben je onze leerling of professional? Dan kan je hier je ervaring delen met de rest van de wereld.

Ben je bezoeker? Welkom! Je kan hier de ervaringen van onze leerlingen met duurzaam voedsel rechtstreeks volgen. Vergeet niet om de eigen ontwikkelde en klaargemaakte recepten van onze leerlingen te bekijken en te waarderen!

Filter/Selectie Basisscholen
Filter/Selectie: Leerkrachten en Proffesionals
Voeg item toe aan blog
Ga naar Youtube
Het Kookboek
spaghetti met hartige citroensmaak

Ik ben Beti en ik ga jullie wat vertellen over onze derde les bij kook met mij mee. Dit was weer onze derde les bij kook met mij mee. En met de derde les hadden we spaghetti gemaakt. Ik ga wat daarover vertellen. Zoals altijd gingen we het recept lezen. En daarna zaten we te bespreken wie wat doet dus we hadden de taken verdeeld. We gingen het brood verkruimelen. En we gingen ook kool in fijne reepjes snijden. Dat gingen we op aparte pan leggen en op het vuur zetten. Het kool moest niet goudbruin worden maar warm en het brood maakten we goudbruin. Redouan ging de schil van het citroen raspen. We hadden natuurlijk ook zout gebruikt en een klein beetje olie. Ook gingen we het water koken voor de spaghetti. Ongeveer 15 minuten later was het water gekookt en hadden we de spaghetti ingezet. En ongeveer 10 of 15 minuten later was het spaghetti zacht en gingen we het brood, kool en het citroen erbij toevoegen en samen roeren. Onze spaghetti was na het roeren klaar. We gingen daarna weer het velletje versieren. Wanneer iedereen klaar was, gingen we het proeven en zoals altijd won Supper Lekker. Maar mijn gevoel voor winnen is dichtbij. Beti.

Gebruiker:

 • De Fontein
 • Eet Smakelijk: Beti, Redouan en Loebna.
 • February 19 2013
Deel bericht via:
twitter Facebook
Score: 0
spinitta
Hoi ik ben Beti en ik ga jullie vertellen over bij de tweede les wat we hebben gedaan. Als eerst gingen we het recept lezen en daarna gingen we aan de slag.Wat ik en mijn team hebben gedaan vonden we heel leuk en lekker. We hebben er ook kruiden in gedaan zoals kurkuma en zout. Wat we ook hebben gebruikt was bladerdeeg. Die bladerdeeg moesten we in vieren verdelen en in die vieren stukje moesten we helfjes van maken. We hebben er ook spinazie in gedaan en uien. We moesten allerdrie huilen door de uien. Ook hebben we er een kleinbeetje olie bij gedaan. Er waren nog veel meer dingen dat we er bij hebben gedaan,maar ik weet even de namen niet meer. Alles moesten we stap voor stap mengen op het vuur. Dat moesten we weer smeren op het bladerdeeg en dan dubbelvouwen. Ze zaten daarna in de oven en we hadden ze opgegeten. Beti.

Gebruiker:

 • De Fontein
 • Mijn groepsnaam: Eet Smakelijk en we heten: Beti,Loebna en Redouan.
 • February 12 2013
Deel bericht via:
twitter Facebook
Score: 0
superr lekkerrr !!!!!
mijn recept van de tortia de patata in mijn gerecht zaten * paprika * soya * aard appel * peper * zout * ei vervanger * ui voor de rest kan ik het me even niet herinneren

Gebruiker:

 • De Fontein
 • super lekker !!!!!!! Sophie,Davy,Kadeshia
 • February 12 2013
Deel bericht via:
twitter Facebook
Score: 0
de tweede dag
we kwamen weer binnen en gingen weer zitten we bespraken het gerecht die we vandaag gingen maken ons groepje had tortia de patata wij vonden het lekker maar het was toch nog wel moeilijk want sophie had een gebroken been dus ze kon dus niet even dingen halen maar het is toch goed gekomen en we hebben toch de punt gekregen deze dag hebben we goed gescoord want we staan met drie punten voor daar waren als groepje heel blij mee toen het tijd was vonden we dat niet leuk maar we moesten echt gaan anders waren we te laat we waren heel de terug reis alleen maar over kook met mij mee aan het praatten dit was mijn verslag ik hoop dat de twee weken snel voorbij zijn . EINDE

Gebruiker:

 • De Fontein
 • super lekker !!!!!!! Davy
 • February 12 2013
Deel bericht via:
twitter Facebook
Score: 0
mini groente taartjes

de samen werking ging goed en we kregen hulp van juf malika dat was wel fijn.
Cherano ging groente snijden en Yasmine ging het deeg maken en kauser ging wortels raspen .
het deeg moest 5 min in de oven toen was het gaar ,Cherano ging ook no eggs gebruiken en dat is geen ei en toen ging hij het in de pan doen . daarna werd het in de deeg vormpjes en toen moest het nog 10 min in de oven op 200 graden.

Gebruiker:

 • Het plein 1
 • Yasmine,Cherano,Kauser
 • February 12 2013
Deel bericht via:
twitter Facebook
Score: 0
Turkse Pizza

Hoi ik ben Doha en ik zal jullie vertellen over onze tweede les met ” Kook Met Mij Mee ” we moesten eerst onze recept door nemen en daarna konden we beginnen . Ik ,Sophia en Mehmet zitten samen in een groepje ( klasgenoten van me ) we hebben lekkere pizza’s gemaakt en ze waren gelukkig goed gelukt . we hadden een foutje gemaakt maar we hadden het gelukkig door .

Gebruiker:

 • De Fontein
 • Doha,Sophia en Mehmet Jersey Shore. Doha Serghini
 • January 31 2013
Deel bericht via:
twitter Facebook
Score: 1
Filmpje van Cherano

Gebruiker:

 • Het plein 1
 • Het plein 1
 • January 31 2013
Deel bericht via:
twitter Facebook
Score: 1
Filmpje van Mohammed

Gebruiker:

 • Het plein 1
 • Het plein 2
 • January 31 2013
Deel bericht via:
twitter Facebook
Score: 0
KOOK MET MIJ MEE
Hoi ik ben Beti en ik ga jullie vertellen over onze eerste les bij 'Kook Met Mij Mee'. We moesten gaan lezen over wat wij moesten doen, niet doen en over onze gedrag tegen de kinderen.We werden in drie groepjes verdeeld en ik zat met Redouan en Loebna(klasgenoten van me). Daarna gingen we zeg maar lootjes trekken over wat voor dipsaus we moesten maken. Wij hadden Muhammera (volgens mij schrijf je het zo).En toen iedereen bezig was met het lezen van het recept,ging de rest die al klaar was met het lezen van het recept aan de slag.Toen we klaar waren moest de een afwassen en de ander een velletje versieren.We kregen ook punten over onze gedrag tegen andere en over onze dipsausje.Het hoogste cijfer was een 8 tussen de 9. En wat ik zelf wil vertellen is dat ik het heel leuk vond om het dipsaus te maken en ik wil graag weer terug.Beti smile

Gebruiker:

 • De Fontein
 • Onze groepje heet: Eet Smakelijk en Beti,Loebna en Redouan zaten erin wink
 • January 29 2013
Deel bericht via:
twitter Facebook
Score: 2
Een dag bij kook met je mee.
We zijn binnen gekomen en we zijn lekker gaan zitten op een kruk. En we hebben ons netjes voorgesteld. Daarna gingen we de regels door nemen, zoals dat je moet blijven lachen naar het publiek.Vervolgens zijn we de keukens in gegaan en we zijn gaan kijken wat we allemaal in onze keuken hebben zoals een keukenmes en een maatbeker. Daarna gingen we dat opschrijven en noemde de juf wat we opgeschreven hadden,en moesten wij het laten zien waar het lag.En toen kregen we een recept en die moesten we gaan maken en ons groepje had guacamole. Daarna gingen de gerechten beoordelen en ons groepje kreeg de punt en daarna gingen we helaas weer terug naar school . dit was ons verslag . einde.

Gebruiker:

 • De Fontein
 • super lekker !!!!!!! Sophie,Davy,Kadeshia
 • January 29 2013
Deel bericht via:
twitter Facebook
Score: 3
stephanie, dana en kiki
wij hadden bami gemaakt. daar zat in tofu, mie, wortel,prei, ui, kool, meer weet ik niet meer het is al 2 weken geleden en oja soyu en gember dat moets er ook nog bij. we moesten een de gember raspen en daarna de sap eruit gehaald met soyu mengen. de groente bakken ( wortel, prei, ui, kool) en de tofu moest een bruin randje. in de tussen tijd water opzetten en de mie koken. daarna alles bij elkaar doen de soyu mengsel de groenten en de tofu en op het eind de mie er ook bij. opdienen en eten maar!!! gemaakt door stephanie, dana en kiki. van de horeca vakschool rotterdam

Gebruiker:

 • Horeca Vakschool
 • team 1 stefhanie kiki en dana
 • January 29 2013
Deel bericht via:
twitter Facebook
Score: 0
crispy tofu
crispy tofu we hebben crispy tofu gemaakt we hadden de tofu in visticks breedte gesneden daarvoor hadden we marinade gemaakt daarin zat shoyu saus (soya) gistvlokken, balsamico, paprikapoeder, azijn, ahornsiroop, water, kurkuma, en zwartepeper. toen moesten we de tofu in de marinade dopen dat moest 15 minuten laten intrekken we maakten een knapperig korstje voor eromheen dat ging wel goed we moesten het frituren maar dat lukte niet helemaal het ging er vanaf dus toen hebben we besloten om het in de koekepan te doen we hebben het geproeft zelf vonden we het heel lekker de andere ook alleen eeen beetje te veel zout

Gebruiker:

 • Horeca Vakschool
 • Robin, Lemyea, Sven
 • January 29 2013
Deel bericht via:
twitter Facebook
Score: 0